Dressur/Spring

Nybegynderhold

På nybegynderholdet er det Gitte, der hjælper med at sadle heste op, trække og undervise rytterne.

Hvis der er behov for flere til at trække hestene, opfordre vi forældre til deltage, da vi har begrænset med trækkere. Holdene for de mindste og for nybegyndere, varer en halv time. Efterhånden som børnene bliver dygtigere, rykker de op på et overgangshold uden trækker, der varer 45 min. Undervisningen for nybegyndere/micro koncentrerer sig om rytterens opstilling, balance og kontrol over hesten, samt hvordan man omgåes hesten i ridehus og i stalden. I starten rides der kun i skridt og trav, men når rytteren har kontrol over hesten og er klar til næste niveau, introduceres gallop.

Husk når du eller dit barn skal ride første gang, så skal I have ridehjelm eller cykelhjelm på og helst ridestøvler/gummistøvler, eller andre smalle støvler med en lille lav hæl.

Holdundervisning i Dressur

Ved holdundervisning i Dressur skal eleverne selv kunne strigle hesten og sadle op samt de skal kunne ride uden trækker. Man rider 3-5 ryttere på hvert hold, og man rider i 45 min.

Hvis du har lyst til at gå til ridning på Kærbo, er du velkommen til at ringe til Gitte Eriksen på tlf: 20141326 og aftale en prøvetime. Du er også velkommen til, at møde op i stalden og se hvad vi laver. 🙂

Springundervisning

Springundervisningen foregår således, at rytterne arbejder med forskellige fokusområder, som hver forløber over en periode. Disse fokusområder kan eksempelvis være kontrol over hesten, gymnastikspring (hvor hestens smidighed trænes), rytterens opstilling, rytterens tekniske færdigheder på springbanen osv. Alt dette trænes på forskellige måder, og derfor er springundervisningen aldrig ensformig.

Selve undervisningen forgår således, at rytterne selv varmer deres ponyer op 15 min. før timens start. Mens første hold varmer op, hjælper andet hold med at gøre banen klar, hvorefter de så sadler op og gør sig klar til opvarmning. Hvert hold rider undervisning i 30 min. og skridter selv deres ponyer/heste af efterfølgende. Når andet hold har sprunget, hjælper dem der rider på første hold med at rydde springene op. På den måde er arbejdsopgaverne fordelt ligeligt mellem rytterne, og vi kan få mest ud af tiden.

Mange vælger at springe pga. den action og spænding der opleves når man springer. Det kan opleves mere ukontrolleret i forhold til den klassiske dressur. Men sandheden er, at den action og spænding netop skal være kontrollerbar, for ikke at skabe en utryg og risikabel disciplin indenfor ridesporten. Derfor kommer sikkerhed i første række når det gælder springning, og det er også derfor, at alle ryttere der ønsker at begynde til springning på Kærbo rideklub, skal have accept fra dressurunderviseren. Netop pga. sikkerheden kræves det, at alle ryttere rider med reglementeret udstyr i undervisningen så som ridestøvler, ridehjelm og springvest.

Hver undervisning startes med opvarmning på travbomme og små kryds samt mindre spring. Herefter rides de sværeste linjer eller kombinationer der indgår i den bane der rides tilsidst, så både ryttere og ponyer/heste får øvet sig og rettet de småfejl der kunne være. Til sidst rides en bane der er forskellig fra gang til gang. Banen består af 6-9 spring og rides igennem 2 gange af hver rytter, så fejlene fra første runde kan blive rettet.